POMEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2018

17 Oct 2018 |

POMEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2018

İlk Adım Olan Ön Başvuru, Www.Pa.Edu.Com Üzerinden Ön Başvuru Yapacak Adaylar Tarafından Sınav Başvuru Ücreti Olan 100.00 Tl (Yüz) 01 Ekim 2018 Saat 09:00'dan 14 Ekim 2018 Saat 17:00'ye Kadar Polis

POMEME BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İlk Adım Olan Ön Başvuru, Www.Pa.Edu.tr Üzerinden Ön Başvuru Yapacak Adaylar Tarafından Sınav Başvuru Ücreti Olan 100.00 Tl (Yüz) 01 Ekim 2018 Saat 09:00'dan 14 Ekim 2018 Saat 17:00'ye Kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/Ankara "23. Dönem Pomem Giriş Sınavı" İsimli Hesaba Yatırmaktır.

B) POMEM Başvuru Ücreti Sadece Halkbank Şubelerinden, Atm'lerinden Ve İnternet Bankacılığından Yatırılabilir.

C) Diğer Bankaların Şubelerinden, İnternet Bankacılığı Ve Atm'lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.

Atm' Den Yatırdıktan Sonra Gişeden Makbuz İstemeyi Unutmayın.

Başvurusunu Tamamlayan Adaylar Polis Akademisi Tarafından Belirlenen Tarihte Sınav Çağırılırlar.
 Adaylar Sınava İstenilen Belgelerle Gitmeliler.

POMEM BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER NELERDİR?


1) T.C. Kimlik Numarası Yazılı Beyanı, (Sınav Başvuru Dilekçesinin İlgili Bölümüne Aday 11 Haneli T.C. Kimlik Numarasını Ve Bu Kimlik Numarasının Kendisine Ait Olduğunu El Yazısı İle İlgili Satıra Yazacaktır.)

2) Sınav Başvuru Dilekçesi, Tam Ve Eksiksiz Olarak Doldurulacaktır.(Sınav Giriş Belgesi Yayınlandığı Tarihte, Sınav Başvuru Dilekçesi Www.Pa.Edu.Tr Adresinden İndirilecektir.)

3) Aday Sağlık Bilgi Formu, Tam Ve Eksiksiz Olarak Doldurulacaktır. (Sınav Giriş Belgesi Yayınlandığı Tarihte, Aday Sağlık Bilgi Formu Www.Pa.Edu.Tr Adresinden İndirilecektir.)

4) Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin Bulunmadığına Dair Beyanı, (Sınav Giriş Belgesi Yayınlandığı Tarihte, Söz Konusu Evrak Www.Pa.Edu.Tr Adresinden İndirilecektir.)

5) Mezuniyet Bilgisi Mezun Olduğu Üniversite Tarafından YÖK Sistemine İşlenmemiş Olan Adaylar Diploma Veya Geçici Bitirme Belgesinin Aslı Ve Fotokopisini Getirecektir. Diğer Adaylar Mezuniyetine İlişkin Herhangi Bir Belge Getirmeyecektir. (Mezuniyet Bilginizin YÖK Sistemine İşlenip İşlenmediğini E-Devlet'ten Kontrol Edebilirsiniz.) 

(Yabancı Ülkeden Alınan Önlisans, Lisans Diplomaları YÖK Başkanlığından Alınan Denklik Belgesi İle Birlikte Kabul Edilecektir.)

6) Son Bir Yıl İçinde Çekilmiş Dört Adet Biyometrik Fotoğraf,

7) Kendisi Ve Evli İse Eşinin Sabıka Kaydı Olmadığını İfade Eden Yazılı Beyanları, (Sınav Başvuru Dilekçesinin İlgili Bölümüne Aday Kendi El Yazısı İle Kendisinin Ve Evli İse Eşinin Sabıka Kaydı Durumunu Yazacaktır.)

8) Yaş Düzeltmesi Yaptıranlar İçin Yaş Düzeltme Belgesi, (Eğer Yaş Tashihi Yaptırmış İseniz, Yaptırdığınız Yaş Tashihinin Tarihini Gün-Ay-Yıl Olarak Yazınız. Kesinleşmiş Mahkeme Karar Tarihi Yazılacak Ve Tasdikli Mahkeme Kararı Başvuru Sırasında Teslim Edilecektir.)

9) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit Veya Vazife Malulü Olanların Eş Veya Çocuklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca Verilen Şehitlik Veya Vazife Malullük Belgesinin Kurumca Onaylı Örneği,

10) Sınav Giriş Belgesi,

11) Erkek Adaylar İçin Terhis, Tecil Veya Askerlik Durum Belgesi.

UYARI: Aranılan Nitelikleri Taşıyan Ve İstenen Belgeleri Getiren Adayların Şahsen Başvuruları Alınır. Başvuru İle İlgili Olarak İstenen Belgelerde Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunduğu Tespit Edilenlerin Başvuruları Geçersiz Sayılır.


DİĞER MAKALELERİMİZ:

POMEM NEDİR ?

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI 

POMEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 

POMEM PARKUR VİDEOLARI

POMEM PARKUR HAZIRLIK KURSLARI

POMEM FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU 

POMEM MÜLAKAT SORULARI

POMEM ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

POMEM SÖZLÜ MÜLATAT SINAVI NEDİR ?

ÖN LİSANS MEZUNLARI NASIL POLİS OLURLAR

POMEM SAĞLIK ŞARTLARI

POMEM BOY KİTLE İNDEKSİ

POMEM SONUÇ HESAPLAMA MODÜLÜ