YENİ MEZUN PÖH'LER DİPLOMALARINI BAKAN SOYLU'NUN ELİNDEN ALDILAR

08 Jan 2019 |

YENİ MEZUN PÖH'LER DİPLOMALARINI BAKAN SOYLU'NUN ELİNDEN ALDILAR

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Beş Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde eğitim gören toplamda 3143 PÖH 27 Aralık 2018 günü gerçekleştirilen tören ile Emniyet Teşkilatı ailesine katılmıştır.

19/3. DÖNEM PÖH ( ÖZEL HAREKAT POLİSİ) MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Merzifon, Niğde, Karaman, Kırşehir, Çankırı ve Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde eğitim gören toplamda 3143 PÖH 27 Aralık 2018 günü gerçekleştirilen tören ile Emniyet Teşkilatı ailesine katılmıştır.

 Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 775 öğrencinin mezun olduğu tören; İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz ÇOLAK, Özel Harekat Başkanı Selami TÜRKER,  Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK, Niğde Milletvekilleri Selim GÜLTEKİN ve Yavuz ERGUN, Niğde Belediye Başkanı Rıfat ÖZKAN, il protokolü, öğrencilerin aileleri ve basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. 



 

YENİ MEZUN PÖH´LER DİPLOMALARINI BAKAN SOYLU'NUN ELİNDEN ALDILAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda düzenlenen Polis Akademisi Niğde Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) 19/3. dönem mezuniyet törenine katıldı. 

Türkiye'nin özellikle son 5 yılda ciddi saldırılara maruz kaldığını belirten Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"En son ve en büyük ihaneti, hiç şüphesiz 15 Temmuz gecesi yaşadık. Cenab-ı Hakk'ın ilhamı ve yardımı, aziz milletimizin cesaret ve feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı liderliği sayesinde bu girişimi sabahına varmadan bastırdık. Cenab-ı Hakk hem terörle mücadelede hem de o gece verdiğimiz bütün şehitlere gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize şifalar versin, hepsinden gani gani razı olsun. 15 Temmuz gecesindeki kalkışma bitti, o gecenin fiziki taarruzları bitti ama birilerinin 15 Temmuz sevdası, hem içeride hem dışarıda hala bitmedi. O geceyi anınca Ömer Halisdemir'i unutmak mümkün değildir. O, hafızalarımızdadır. Onlara minnettarız."

Bakan Soylu, Türkiye'nin son 16 yıldır yaşadığı gelişmeyi, değişimi bir türlü anlayamayanların bulunduğuna, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına, tehditlerle, darbelerle, döviz operasyonlarıyla sarsılmayacak kadar güçlü bir ülke olduğuna bir türlü inanmak istemediklerini kaydetti.


15 Temmuz'dan sonra içeride ve dışarıda yapılan her türlü kirli iş birliğini milletin gördüğünü aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Ekonomimize, siyasetimize, kardeşliğimize saldırdılar, demokrasimize saldırdılar. Hiç vazgeçmediler, hiç uslanmadılar. Ama Allah'a şükür, bütün saldırıları bertaraf ettik. Demokrasiyle, hukukla, kardeşliğimizin gücüyle ve buradakiler gibi ahlaklı, vatanına, milletine, devletine bayrağına bağlı evlatlarının gücüyle bertaraf ettik. Bütün bu hengame içinde geleceğe ait kendimize yeni bir yol çizdik. Türkiye bugün PKK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C ile eş zamanlı olarak mücadelesini sürdürmektedir ve hemen hepsini bitirme noktasına gelmiştir. Dünyanın en büyük göç hareketini, kendi iç düzeni sarsılmadan yönetmektedir. Türkiye bugün, dünyanın en çok dış yardım yapan ülkesidir. Uyuşturucuyla mücadelede, düzensiz göçle mücadelede dünyanın en etkin ülkesidir. Bunlar kolay işler, kolay başarılar değildir. Hepimizin devletimizle, evlatlarımızla gurur duymamıza vesile olan işlerdir."

Afrin ve Zeytindalı harekâtlarına değinen Bakan Soylu, "Evlatlarımız oralarda huzuru temin etmeye çalışıyorlar. Bunlar bütün dünyaya verilen önemli mesajlardır. Terörle etrafımızdaki coğrafyayı istikrarsız ve yönetilemez hale getirmeye çalışanlara karşı Türkiye, hem tarihin kendine bıraktığı emanetle hem de bugünkü iradesiyle gerekli cevabı vermektedir." dedi.  

- Gri listedeki teröristin cesedinin bulunması

Bakan Soylu, Diyarbakır Hani'de teröristlerin içinde bulunduğu bir aracı takip ettikleri sırada çıkan çatışmada Polis Memuru Nazım Tuncer'in şehit düştüğünü anımsattı.

Şehidinin annesiyle görüşmesini anlatan Bakan Soylu, "Annesi bana, 'Evlatlarımın katilini bulun, gereğini yerine getirin.' dedi.  Ben de ona 'Bizim bulmamıza gerek yok. Senin kahraman evladın on iki el ateş ederek onları etkisiz hale getirdi. Allah'a şükürler olsun, jandarmamız, polisimiz bir haftadır aradılar. Biz sadece teröristlerin dirilerinin peşinde değiliz, ölülerinin de peşindeyiz. Hiç kimse merak etmesin, hiç kimse endişe etmesin. Dün bir yere gömülmüş halde, hem de gömenlerin de kimler olduğunu bularak tespit ettik. Hangi tezgâhı kurarlarsa kursunlar, hangi kumpası kurarlarsa kursunlar milletimizin birliğini ortadan kaldıramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar, daha hür olacağız, daha kalkınan bir ülke olacağız, daha zengin bir Türkiye olacağız. Dünyaya sözünü hüküm olarak geçiren bir Türkiye olacağız Allah'ın izniyle." diye konuştu.

BAKAN SOYLUDAN YENİ MEZUN POLİS MEMURLARINA MESAJ VAR:



 "İYİ POLİSTİR, İYİ POLİS"

Emniyet teşkilatından bir daire başkanıyla arasında geçen diyaloğu da paylaşan Bakan Soylu, polislerden "iyi polis" olmalarını istedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

"Birtakım atamalar ve terfilerle ilgili konuşmak üzere daire başkanımız yanıma geldi. Zaten belli bir liyakate göre seçtiğimiz isimlere bakarken, oradan bir ismi son bir kez daha sordum, nasıldır diye. Başkanımızın ilk cevabı şu oldu, 'İyi polistir, iyi polis.' Sonra devam etti, 'ahlaklıdır, dürüsttür, dirayetlidir.' diye. Sonra ilk sözünü yine söyledi, 'iyi polistir.' Gençler, işte sizin hedefiniz, budur. Bu mesleğin şifresi, peşinde koşmanız gereken rütbesi budur. Bize lazım olan polis, budur. İşinizde, mesleğinizde, ahlakınızda, vatan sevdanızda, merhametinizde, vicdanınızda iyi polis olacaksınız. Çünkü sizler, iyiliği savunmak için varsınız. Sizin alımınızı yaptığımız ilana 294 bin 381 aday başvurmuştu. 10 bin kişi aldık, yani her biriniz yaklaşık 300 kişi arasından seçildiniz, bunun hakkını vermelisiniz. Eğer siz iyi olmazsanız, biz dünyada hiçbir kötülüğü düzeltemeyiz."

Bakan Soylu'nun özel harekât polislerine "İyi polis olmaya hazır mısınız" diye sorması üzerine polisler, "daima hazırız" yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dereceye giren özel harekâtçılara diplomalarını verdi. 

 

Tören, polislerin meslek yeminlerini etmesiyle sona erdi.

ADAYLAR YENİ PÖH DUYURUSU BEKLİYOR

 

Adaylar, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki dönemlerde gerçekleştireceği PÖH alımlarıyla ilgili adaylar başvuru şartı, başvuru tarihi duyurusu bekliyor. PÖH alımlarındaki yaş sınırının esnetilmesini talep eden polis adayları, zaman zaman sosyal medya hesapları üzerinden İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu'ya erişmeye çalışıyor. Fakat şimdiye kadar PÖH alımlarıyla ilgili yaş, kpss, askerlik şartı ve diğer konular hakkında net bir duyuru yayımlanmış değil.

 


YAZAN: TUĞBA KOÇ
(ELİT AKADEMİ ANTRENÖRÜ)