Süleyman Soylu'dan 2023 Yılı Yeni Polis ve Bekçi Alımı Olacak Müjdesi

12 Oca 2023 | Genel Güncel Pomem PMYO Bekçi

Süleyman Soylu'dan 2023 Yılı Yeni Polis ve Bekçi Alımı Olacak Müjdesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan polis alımı konusunda son dakika açıklaması geldi ve Bakan Soylu polis alımı müjdesi verdi.

Süleyman Soylu'dan 2023 Yılı Yeni Polis ve Bekçi Alımı Olacak Müjdesi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan polis alımı konusunda son dakika açıklaması geldi ve Bakan Soylu polis alımı müjdesi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kanal 24 ekranlarına konuk oldu ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu yaptığı son dakika açıklamasında polis alımı yapılacağını söyledi.

2023 yılı emniyet personeli ihtiyacı

İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında özellikle şu ifadelere yer veridi “İstediğimiz kadroya ulaşamadık Ufak ihtiyacımız var. Ama o kamunun personel rejimine göre, verebileceklerine göre, çünkü bizden sayın Cumhurbaşkanımız, maliyemiz her istediğimizi verdiler. Böyle bir şey söylersem haksızlık etmiş olurum. O yüzden dengeli gidiş devam edecek". açıklamasında bulundu. Soylu özellikle polis ve bekçi alımları için ihtiyaçlar doğrultusunda yeni alımları işaret eden açıklamasında dengeli şekilde gidişin yani alımların süreceğini belirtti.

Yeni polis ve bekçi alımları ne zaman olacak?

Bakan Soylu'nun bu açıklamasına baktığımızda , en az 12 bin 500 polis alımının daha beklendiği görülüyor. Bilindiği üzere mevcut bekçi alımı süreci tamamlanmak üzere ve 13 bin polis alımı için de aynı şekilde süreç devam ediyor. Ardından yeni alımlara geçileceği belirtildi. Bu kapsamda Şubat-Mart ayları itibarıyla yeni polis ve öncesinde bekçi alımları için ilan veya duyurunun gelmesi ihtimali yüksek görünüyor.