POLİS ALIMI ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI - POMEM PAEM PMYO

24 Nis 2020 |

POLİS ALIMI ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI - POMEM PAEM PMYO

askerlik kağıdı gelenler polis olabilir mi? silah altındaki asker polis alımlarına başvuru yapabilir mi? pomem paem ve pmyo askerlik şartı nedir?



ASKERLİK ŞARTI DEĞİŞRİLDİ

POMEM, PAEM VE PMYO'larda GİRİŞ ve EĞİTİM-ÖĞRETİM yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik değişiklikleri, 24 Nisan 2020 Tarihli ve 31108 Sayılı Resmi Gazete yayınlanmıştır.

Pomem, Paem ve Pmyo' da yapılan bu Değişiklikler giriş yönetmelikleri ve eğitim öğretim yönetmelikleri üzerinde yapılmıştır.

24 Nisan 2020 Tarihli ve 31108 Sayılı Resmi Gazete'ye ulaşmak için TIKLANYINIZ

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE BAKACAK OLURSAK;


1. POMEM, PAEM VE PMYO'ların giriş yönetmelikliğindeki istenen "askerlikle ilişkili olmadığına dair belge" artık istenmeyecektir.P

2. POMEM, PAEM VE PMYO giriş sınavlarını kazandığı halde Askerlik görevinde olan bu nedenle kayıt yaptırmayan adayın hakkı saklı tutulacaktır. Bu demek oluyor ki eğitim öğretim hakkı bir sonraki döneme aktarılacaktır.


3. Askeralma Kanununa göre silah altında bulunduğu için geçici kaydı yapılamayan adaylar, müracaatları halinde bir sonraki PAEM POMEM PMYO eğitim programı planlamasına dahil edilir.

 

UYARI! "Askeralma Kanununa göre silah altında bulunan adaylar hariç, planlandıkları PAEM-PMYO-POMEM'lere süresi içinde kayıt yaptırmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılırlar."


4. Kazanan adayların eğitim sonunda başarı puanı belirlenirken; mesleki eğitim başarı puanının %80'ni ile disiplin notunun %20'sinin toplamı alınarak başarı puanları belirlenmekteydi.


 


Yapılan değişiklikle birlikte "mesleki eğitim başarı puanının %70'i ile disiplin notunun %30'unun toplamı" alınarak başarı puanları hesaplanacaktır.