PMYO SINAV AŞAMALARI 2022

15 Haz 2022 | PMYO

PMYO SINAV AŞAMALARI 2022

PMYO SINAV AŞAMALARI 2022. Merhaba PMYO Adayları. PMYO Sınav Aşamalarını Sırası İle Aşağıda Paylaşıyorum. Öncelikle PMYO Nedir Sorusuna Kısaca Cevap Verelim.

PMYO SINAV AŞAMALARI 2022

Merhaba PMYO Adayları. 2022 PMYO Sınav Aşamalarını Sırası İle Aşağıda Paylaşıyorum. Öncelikle PMYO Nedir Sorusuna Kısaca Cevap Verelim.

PMYO NEDİR?
 Açılımı: Polis Meslek Yüksekokulu dur. Kısaca açıklayacak olursak lise mezunlarına yönelik yapılan polis alımıdır. PMYO Eğitim süresi 2 yıldır.

 PMYO SINAV AŞAMALARI 2022

  • PMYO ÖN BAŞVURUSU:

2022 TYT sınavı açıklandıktan 15-45 gün içerisinde PMYO ön-ilk başvuru tarihlerinin Polis Akademisi resmi internet sitesinden açıklanması bekleniyor.(www.pa.edu.tr)

PMYO alımlarında ön başvuru yani ilk başvuru internet üzerinden yapılır.
 E-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili bilgiler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır.
 Başvurular belirtilen tarihler arasında İnternet ortamında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

  • PMYO SAĞLIK KONTROLÜ

Polis Akademisi tarafından yapılan ilana başvuru yapan adaylar, ön başvurularının bitmesinin Ardından sağlık kontrolleri ve evrak teslimi için Polis Okullarına Çağırılırlar.
 (Ön Sağlık Kontrolleri ve Evrak teslim Tarihleri Yine resmi web adresinden açıklanacaktır.)

  • PMYO FİZİKİ YETERLİLİK PARKUR SINAVI

Ön başvurusunu yapıp, sağlık kontrolünü geçen adaylar bir sonraki aşama olan PMYO Fiziki Yeterlilik Parkur Sınavına çağırılırlar.
 PMYO Parkuru adayın fiziksel özelliklerini ve kondisyonunu ölçen koordinasyon parkurudur. Parkura giren adayların %70’i yeterli seviyede performans gösteremediğinden elenmektedir.
 Ciddi bir emek ve çalışma isteyen bu parkura Profesyonel Parkur Hazırlık Kursları İle Hazırlanmak İsterseniz Tıklayınız

  • PMYO SÖZLÜ MÜLAKAT SINAVI

PMYO Sözlü Mülakat Sınavı Son Aşamadır. Yukarıdaki Aşamaları başarı ile geçen adaylar ÜST RÜTBE Müdürlerden Oluşan Komisyon Karşısına Çıkarak, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.
 
  Adayın Sorulan Soruyu bilip bilmesinden ziyade,
  Duruşu, Konuşması, İletişimi, Kendini İfade Edebilme Yeteneği, Konuyu Yorumlayabilme Yeteneği, Soğukkanlılığı, Sınavın Bu Aşamasında Çok Daha Önemlidir.

PMYO ile alakalı sorularınızı Üye Olup, Sorun Cevaplayalım Bölümünden Bize Sorabilirsiniz.

Ömer Özen
 (Elit Akademi)