PA, 22. Dönem POMEM 10 Bin Polis Memuru Alımı Yaş Sorununu Düzeltecek mi

10 Eyl 2018 |

PA, 22. Dönem POMEM 10 Bin Polis Memuru Alımı Yaş Sorununu Düzeltecek mi

EGM'de POMEM'e polis memuru ve PÖH alımlarındaki ıslak sıkıntısı devam ediyor.

EGM'de POMEM'e polis memuru ve PÖH alımlarındaki ıslak sıkıntısı devam ediyor.  22. Dönem POMEM için müracaat tarihlerinin açıklanmasını bekleyen adaylar ıslak sorununun da düzeltilmesi noktasında yapıcı adım atılması talebini yinelediler.

Yenisi yapılacak olan POMEM ve PÖH alımlarında yıllardır haklı mücadelesini veren adaylar, ıslak haddi yanlışının düzenlenmesini, mağduriyetin ortadan kaldırılmasını istiyor. POMEM'de 30 yaşından gün almamış olmak ibaresi bulunmakta ve bu yıl 31 Aralık 1988 ve sonrası doğanlar yani 1989 ve sonrası başvurabilmiştir.

Diğer halk alımlarında ise 30 yaşını doldurmamak ibaresi bulunmakta burada ise 1 Ocak 1986 ve sonrası doğumlular başvurabilmektedir. Adaylar soruyor! 30 yaşından gün almamış olmak ibaresi bulunan bir alımla 30 yaşını doldurmamış olmak ibaresi bulunan bir alım arasında nasıl 3 ıslak oynayabilir? Bu hesaplama yanlışlığını apaçık ortadadır!

POMEM polis memuru ve PÖH alımları için yeni çıkacak KHK'da ıslak haddinin "1 OCAK ESAS ALINMAK ÜZERE YAŞIN EN ÜST YAŞ SEVİYESİNE YÜKSELTİLMESİ" elzemdir. Mağduriyetin ivedili bir şekilde giderilmesi ve başvuruyu fazlalaştırarak kontenjanın en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için adayların taleplerinin değerlendirilmesi şarttır.

22. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI ŞARTLARI NELER OLACAK

Düzenlemenin yapılmasını ve Yeni POMEM alımlarında YAŞ haddinin "1 OCAK ESAS ALINARAK YAŞ SEVİYESİNİN ÇIKARILABİLECEK EN ÜST YAŞ SEVİYESİNE ÇIKARILARAK" ilana çıkılması gerektiğini savunan adaylar bu haklı mücadelenin başarıya ulaşmasını talep ediyor.

POMEM 10 bin Polis alımı duyurusu! Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere yekün 10.000 talebe adayı alınacaktır.