PA, 22. Dönem Polis Özel Harekat PÖH Alımında Lise Mezunlarına ve Kadın Adaylara Şans Tanıyacak mı - Şimdi PÖH Zamanı

10 Eyl 2018 |

PA, 22. Dönem Polis Özel Harekat PÖH Alımında Lise Mezunlarına ve Kadın Adaylara Şans Tanıyacak mı - Şimdi PÖH Zamanı

2018 yılı polis alımları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına ihdas edilen PÖH kontenjanı için ilanların merakla yayımlanması bekleniyor.

2018 yılı polis alımları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına ihdas edilen PÖH kontenjanı için ilanların merakla yayımlanması bekleniyor. EGM'de Polis Özel Harekat PÖH olarak vazife almak isteyen adayların talepleri de sürmekte.

Bilindiği üzere en son PÖH alımı 19. Dönem'de gerçekleştirildi. 19. Dönem PÖH alımında lise, önlisans ve lisans mezunlarına ve sadece erkek adaylara talih tanınmıştı. 2016 yılında başlayan süreç, başvuru, sınavlar ve eğitimlerin tamamlanması sonrasında tamamlandı ve adaylar şu an göreve başladı.

Ayrıca 20. Dönem POMEM lisans mezunu polis memuru alımları da tamamlandı ve 21. Dönem POMEM önlisans ve lisans mezunu polis alımları için son aşama olan mülakatlara geçiliyor.

2018 YILI POLİS ÖZEL HAREKAT ALIMLARI KAMPANYASI 50 BİNE KOŞUYOR

2018 yılı PÖH alımı kapsamında ilk başlayacak süreç için 22. Dönem POMEM Polis Özel Harekat PÖH için adayların talepleri bulunuyor. Son yapılan PÖH alımında olduğu gibi yeni PÖH alımında da idadi mezunlarına tekrar talih tanınması isteniyor ki tekrar olacağını düşünmekteyiz.

Öte yandan son yapılan PÖH alımında kadın adaylara talih tanınmamıştı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu daha evvel yaptığı açıklamada kadın adaylar için de talih tanınacağı müjdesini vermişti. Dolayısıyla 21. Dönem POMEM mülakatlarının başlayıp tamamlanmasından sonra yeni PÖH alımı için de sürecin başlatılmasını beklemekteyiz.