Niğde'de 763 Özel Hareket Polisi eğitimini tamamladı

10 Sep 2018 |

Niğde'de 763 Özel Hareket Polisi eğitimini tamamladı

NİĞDE Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitim gören 19'ncu devre hususi harekat eğitim programından mezun olan 763 polis memuruna düzenlenen törenle diplomaları verildi.

Ali KADI/NİĞDE,(DHA) - NİĞDE Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitim gören 19'ncu devre hususi harekat eğitim programından mezun olan 763 polis memuruna düzenlenen törenle diplomaları verildi. Törende hususi harekat polisleri Türk bayrağıyla ant etti.
Mezuniyet törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, protokol üyeleri ve polislerin aileleri katıldı.
Törende konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, "Ülkemiz jeopolitik konumu nedeniyle dün olduğu gibi bugün de bir fazla saldırıların ve tehditlerin hedefi olmaya devam etmek etmektedir.  Özellikle dışarıda DEAŞ ve PYD terör örgütleri, içeride PKK, KCK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ülkemize yönelik faaliyetleri bizleri ağırbaşlı bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmıştır. Çok şükür ki, terörle mücadelede karşımızdaki cephe ne kadar güçlendi ise ülkemizin bu mücadeledeki azmi ve kararlılığı da o kadar artmıştır. Milletimiz bu girişimlere her vakit tek gövde olarak karşı durmuş ve hepsini de boşa çıkartmıştır. Özellikle de Türk Polis Teşkilatımız ve askerimiz sayesinde vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edecek her türlü şer odağının karşısında dimdik durduk; durmaya da devam edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından hususi harekat eğitim programından mezun olan 763 polis memuru ant etti, dereceye girenlere mükafat verildi.