LİSE MEZUNU POLİS ALIMI HAKKINDA

02 Eyl 2019 |

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI HAKKINDA

LİSE MEZUNU POLİS NASIL OLUNUR? PMYO PARKUR HAZIRLIK İÇİN NE YAPMALIYIM?

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI HAKKINDA

PMYO; Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı 2 (iki) yıl süreli yükseköğretim kurumlarıdır.

İlk aşama lise sonrası TYT sınavından 2019 yılı itibariyle ham 250 puan almış olmak şartı aranır. ( 2018 yılında 260 puandı.)

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU SINAVI ile adayların mesleğe ve eğitimlere uygunluğu belirlenir.

72 metre üzerinde kurulu 7 istasyondan oluşan PMYO parkuru, bir koordinasyon parkurudur. adaylar parkur çalışmaya başlamadan önce sınav talimatını dikkatlice okulmalı tam puan süreleri elenme süreleri ve istasyonların ceza puanlarına hakim olmalıdırlar. 
Bu parkura aday önceden bir hazırlık yapmalıdır. Elektronik fotoseller eşliğinde derece alan parkur kurslarına giderek bir kez dahi olsa saniye ölçümü yapıp kapasitesini bilmelidir.



Lise mezunu polis alımlarında %25 tyt puanı %25 parkur puanı %50 sözlü puanı türlerinin ortalaması alınır. Ortalaması 70 puan ve üzeri alan adaylar asil, yedek ve sıralamaya giremedi olarak sıralanırken, 70 puan altı ortalamaya sahip adayların sonucunda başarısız yazar.