LİSE MEZUNU 3000 POLİS ALIMI YAPILACAK

15 Oca 2023 |

LİSE MEZUNU 3000 POLİS ALIMI YAPILACAK

EGM 2023 Yılı Lise Polis Alımı Kontenjanları ve Tüm Şartlar (PMYO).

LİSE MEZUNU 3000 POLİS ALIMI YAPILACAK

Lise mezunlarından bu sene çok sayıda polis alımı yapılacak.

   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı polis alımı açıklamasından edinilen bilgilere göre lise mezunlarından 2 bin 500 polis alımı yapılması planlandığı öğrenilirken, komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere 500 öğrenci alınması planlandığı öğrenildi.

Geçen sene yürürlüğe giren yeni kanun ile birlikte Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine lise mezunlarından komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere öğrenci alımı yapılacak.

PMYO 2 bin 500 Polis alımı yapılacak

Lise mezunlarından PMYO'lara lise mezunlarından 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Yapılacak polis alımına baktığımızda 26 yaşından gün almamış adaylardan 2500 kadın erkek polis alımı olacak. TYT puanı ile yapılacak polis alımı 2023 YKS'den sonra yapılacak. Ağustos ayında ilan yapılacak. Alınacak adaylar 2 yıl eğitim gördükten sonra ön lisans mezunu polis olarak EGM bünyesinde göreve başlayacak.

Polis Fakültesine 500 Polis alınacak

Polis Fakültesine de öğrenci alımı yapılacak. Kadın ve erkek adaylar arasından 500 civarında komiser yardımcısı alımı yapılacak. Alınacak adaylar 4 yıllık eğitim sonrası EGM bünyesinde komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak. Polis fakültesine 500 polis alımı Ağustos ayında yapılacak.

Lise polis alımı genel başvuru şartları nelerdir?

Lise polis alımı için başvurularda şu genel şartlara haiz olmak gerekiyor: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak, kadınlarda 162 cm. erkeklerde 167 cm’den kısa boylu olmamak gerekmektedir.

Ayrıca ilgili Sağlık Şartları Yönetmeliğinde yer alan şartları taşımak, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak şartları yer alıyor.

PMYO polis alımlarında sınav şartı: Lise mezunu polis alımlarında adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS girmiş ve TYT puan türünden en az 250 ham puan almış olması gerekiyor. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için bu puan 200 olarak uygulanmaktadır.

PMYO polis alımları yaş şartı

Başvuru için 1 Ekim 2023 tarihinde 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihinde 26 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. 1 Ocak 1998 - 1 Ekim 2005 arası doğanlar başvuru yapabilecek.

PMYO başvuruları ne zaman olacak?

Polis Meslek Yüksek Okulları için son atamada 2000 erkek ve 500 kadın lise mezunu polis alımı yapılmıştı. 2023 yılı için de aynı şekilde 2.500 lise mezunu PMYO’lar için polis alımı yapılacak. Başvurular 2023 YKS sonrasında Ağustos ayı içerisinde olacak.