KALP AMELİYATI (Kalp-kapak veya kalp-duvar patolojileri) Polis ve Bekçi Olmaya Engel Midir ?

28 Mar 2020 |

KALP AMELİYATI (Kalp-kapak veya kalp-duvar patolojileri) Polis ve Bekçi Olmaya Engel Midir ?

Polis (Pomem, Pmyo, Pöh, Paem ve Güven Masası) ve Çarşı ve Mahalle Bekçisi adaylarında kalp ameliyatı (kalp-kapak veya kalp-duvar patolojileri) Polis Bekçi olmaya engel midir? POLİS OLMA SAĞLIK ŞARTLARI NELERDİR?

 

 

Polis (Pomem, Pmyo, Pöh, Paem ve Güven Masası) ve Çarşı ve Mahalle Bekçisi adaylarında kalp ameliyatı (kalp-kapak veya kalp-duvar patolojileri) Polis Bekçi olmaya engel midir?



 

KALP AMELİYATI (kalp-kapak veya kalp-duvar patolojileri) ile ilgili durumlar GÜNCEL EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİN'DEN alınmıştır.

 

Güncel emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliğine göre; Kalp-kapak patolojileri veya kalp-duvar patolojileri için yapılan cerrahi girişimler öğrenciliğe engeldir. Fakat, endovasküler yolla, katater tekniği ile başarılı şekilde düzeltilmiş, anatomik ve fonksiyonel olarak tam ve sağlam (ejeksiyon fraksiyonu >%50 ve efor testinde fonksiyonel kapasitesi "semptomsuz" olarak değerlendirilen, pulmoner hipertansiyonu olmayan) olacak şekilde kapatılmış ASD ve aynı şartları sağlayacak şekilde kapatılmış VSD sağlam kabul edilir.

 

Opere, kalp kapak veya kalp duvar patolojileri ise güncel emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliğinde KARDİYOLOJİ ve KALP VE DAMAR CERRAHİSİ bölümünde B diliminde yer almaktadır. B dilimi ise engel teşkil etmektedir.