JANDARMA GÜVEN MASALARINA KADIN ALIMI YAPILACAK

09 Jan 2020 |

JANDARMA GÜVEN MASALARINA KADIN ALIMI YAPILACAK

jandarma güven masası alımı ne zaman olacak, jandarma güven masası spor mülakatı olacak mı, yaş şartı ne olacak, BOY ŞARTI NE OLACAK istanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Plan Bütçe Komisyonu 'nda açıklamada bulunmuştu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada güven masaları hakkında bilgi vermiş ve yapılacak jandarma alımına değinmişti.

Asayişte güven masaları ile önemli bir adım attıklarını ifade eden Süleyman Soylu, masaların 1150 polis karakolunda, 75 jandarma karakolunda hizmet verdiğini ifade etti. 

Bakan Soylu, "Asayişte etkili sonuçlar üreten huzur uygulamalarından bu yıl 27 tane gerçekleştirilmiş, çeşitli suçlardan aranan -dikkat edin- 32 bin kişi yakalanmıştır. Asayişte insan odaklı yeni bir proje de güven masalarıdır. Vatandaşlarımızın polis merkezi amirliklerine ve jandarma karakol komutanlıklarına girdiğinde kendilerini karşılayacak, sorunuyla ilgilenecek, onları yönlendirecek bayan personellerimizin çalıştırılacağı bir uygulamadır. Hâlen 1.150 polis merkezimiz amirliğinde ve 75 jandarma karakol komutanlığında hizmete olup şimdi 3 bin kadın personel alıyoruz, onları oraya sevk edeceğiz. Onlara sadece polislik eğitimi değil, halkla ilişkiler eğitimini de çok yüksek seviyede veriyoruz ve onları orada aynı şekilde güven masalarında istihdam edeceğiz ve jandarmada da poliste de inşallah bunu başarıyla devam ettireceğiz."

KADIN ALIMI YAPILACAK

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasına bakacak olursak Jandarma 'ya güven masası personeli alımı da kadın adaylar arasından yapılacak. Alımın ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Kamu personel alımları için yeni istihdam alanları bakanlıklar nezdinde oluşturulmaya devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma personel alımı için yeni bir kadro açılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki güven masalarının aynısı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde de kuruluyor.

 

KADINLAR ALINACAK, YETİŞTİRİLECEK

Soylu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında güven masası ile ilgili verdiği bilgilere göre çalışacak vatandaşlar şu işleri yapacaklar;

  • Güven masalarına kadın personel alınacak, hem polislik hem halkla ilişkiler eğitimi verilecek
  • Vatandaşlarımızın polis merkezi amirliklerine ve jandarma karakol komutanlıklarına girdiğinde kendilerini karşılayacak, sorunuyla ilgil enecek, onları yönlendirecek bayan personellerimizin çalıştırılacağı bir uygulamadır.
  • 3 bin kadın personel alınacak.

 

 

 

Jandarma Güven Masası Ne İş Yapar ?
 
Jandarma güven masası personeli emniyet teşkilatında ki gibi karakola gelen kişileri karşılayıp, onların ilk şikayetlerini alıp gerekli işlemin yapılması için yönlendirme yapmakla görevlidir.

 

Jandarma Güven Masası Ne Zaman Yapılacaktır?
 
Jandarma güven masasının mart nisan gibi alıma çıkması bekleniyor. Bir süpriz yaşanırsa belirttiğimiz tarihten de öncede ilana çıkabilir.

Jandarma Güven Masasında Yaş Şartı Kaç Olur?

Jandarma alımlarında yaş şartı olarak ön lisans mezunları için 25, lisans mezunları için 27 yaşından gün almamış olma şartını öne sürmektedir. Fakat pomem de ise yaş şartı ön lisans ve lisans olmak üzere 30 yaşından gün almamış olma şartı aranmaktadır. 

Merak edilen konu ise yaş şartının 30 mu yoksa jandarma da ki gibi 25 veya 27 olacağı konusudur. Bizim tahminimiz ise 30 yaş şartının olacağı yönündedir.

 

andarma Güven Masası Alımında Kpss Şartı Kaç Olur?
 
KPSS şartının lisans mezunları için 60, ön lisans mezunları için ise 65 olması kuvvetle muhtemeldir.

 

Jandarma Güven Masası Genel Şartları Nedir?

(I) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
 
 (II) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
 
 (III) Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,
 
 (IV) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,

(V) Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında olumlu sonuç almak,

(VI) Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
 
 (VII) Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak,
 
 (IX)Yapılacak sınavlarda başarılı olmak,

Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.