COVİD-19 Tedavisi Görmüş Olmak Polis - Bekçi - Asker Olabilir Mi?

27 Mar 2020 |

COVİD-19 Tedavisi Görmüş Olmak Polis - Bekçi - Asker Olabilir Mi?

POLİS VEYA OLMANIN SAĞLIK ŞARTLARI NELERDİR? Corona Tedavisi Geçiren Biri Polis Veya Bekçi Olabilir Mi?

 

Polislik(Pomem, Pmyo, Pöh, Paem ve Güven Masası), Çarşı ve Mahalle Bekçisi adaylarında corona virüs tedavisi görüp iyileşen biri polis ya da bekçi olabilir mi? 

Hastalık dünya üzerinde ilk kez karşılaşıldığı için şuan güncel sağlık yönetmeliğinde yer almamaktadır. 

Güncel Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde  ilerleyen günlerde, yeni bir düzenleme olacaktır.

 

Çinin Wuhan eyaletinde başlayan tüm dünyayı etkisi altına alan ve aylardır dünyaca tedavisi aranan corona virüs covid-19 salgınının, ülkemize gelmesi ile birlikte akıllarda,  Emniyet(Polis ve Bekçi) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde ise (Subay, Astsubay, Uzman, Er, Erbaş) alımlarına corona virüs covid-19 salgınının etkisinin ne olacağı yönünde olacaktır.

 

Dünyanın ilk kez karşılaştığı covid-19 yönetmelikte yer almamaktadır. Fakat hastalığın ortaya çıkardığı etkilere bakacak olursak;

Corona virüs covid-19 bulaşıp şifa bulan birisinin ciğerlerinde veya vücudunun diğer organlarında sağlık yönünden organ hasarı bıraktığı söylenmektedir.

Fakat Corona virüs covid-19 bulaşıp şifa bulan birisinin ciğerlerinde veya vücudunun diğer organlarında sağlık yönünden bir sıkıntı yoksa Emniyet(polis ve bekçi) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde (subay, astsubay, uzman er, erbaş) alımlarına başvuru yapabileceklerdir.

 

Fakat hastaların akciğerlerinin iltihaplanması sonucu pnömoni (zatürre) ve oksijenin havadan kana geçtiği küçük keselerin suyla dolması gibi ciddi hastalıklar ortaya çıkmaktadır. 

Bu hastalıklarda adaylarda ciddi sıkıntılara ve ciğerlerde geri dönülmez sıkıntılara yol açtığı durumda adaylar sağlık raporu alma aşamasından geçmeyeceklerdir.

 

Birçok meslek ve meslek grubunda çalışmaya ara verildi. Vatandaşın sağlığı için sokaklarda bir tek polis ve askerlerimiz kaldı. Meslek içinde halen görev yapan polis ve askerlerimiz vatandaşla temasta kalan meslek gruplarındandır.

 

Lütfen evinizde kalarak, evde kalınmasını sağlayarak hayalini kurduğunuz mesleğin çalışan memurları için işi kolaylaştırın.

 

COVID-19 (Yeni Koronavirüs Hastalığı) 'na Yakalanmamak İçin Öneriler TIKLAYINIZ