YENİ BEKÇİLİK ALIMI NE ZAMAN

13 Ağu 2019 |

YENİ BEKÇİLİK ALIMI NE ZAMAN

YENİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN OLUR? BEKÇİLİK 2020 BEKÇİLİK HAZIRLIK KURSLARI. BEKÇİLİK FİZİKİ YETERLİLİK KURSLARI. BEKÇİLİK SPOR MÜLAKATI HAKKINDA



Ülkemiz genelinde göreve başlayan gece kartalları olan bekçiler sayesinde şehirlerimiz artık karanlık çöktükten sonrada güvende. İnsanlar geceleri daha rahat camını penceresini açar oldu, eşiyle, ailesiyle, caddelerde, sokaklarda, parklarda güvenle yürüyor. Köşebaşı serserilerine göz açtırmayan bekçilerimiz sayesinde hırsızlıklarda ciddi bir düşüş yaşanıyor. insanlar artık daha güvende. Gece kartalları Büyükşehirlerde Polisimizin yükünü hafifletiyor.



YENİ BİR BEKÇİ ALIMI OLACAK MI?


Mahalle ve köy bekçiliği projelerinin başarılı olmasından dolayı bizler alımların devam edeceğini düşünüyoruz. Bakan SOYLU her reportajında Bekçilerden yana olan memnuniyetten bahsetmesi bu alımların ihtiyaç durumunda devam edeceğini gösteriyor.
Ülkedeki genç nüfus için ciddi bir istihdam sağlayan beçkilik alımlarının devam etmesi gençler için yeni bir iş kapısı oldu. Yeni bir alım ile ilgili gelişmeleri öğrenmek için sitemizi takipte kalın.


YAZILI SINAVI BAŞARIYLA GEÇEN ADAYLAR İÇİN;


Bekçi adayları çalıştınız emek verdiniz yazılı sınavda bir sonraki aşamaya geçecek puanları aldınız. Şimdi sırada düzenli bir çalışma ile fiziki yeterlilik sınavına hazırlanmak kaldı. Bizlerin sizlere önerisi şehrinize en yakın bekçilik parkuru kurslarına gidip elektronik fotosel eşliğinde derecelerinizi bir kez olsun görmenizdir. Çünkü kabul edelim ki her bireyin anatomik ve fizyolojik özellikleri farklıdır. Kimi aday 3 günde iyi bir saniyede tamamlarken diğer bir adar 3 haftada bu sürece adapte olabilir. Sizler için önerdiğimiz parkur kusrlarının linkini haberimizdeki ekte paylaşacağız.

ŞEHRİNİZE EN YAKIN BEKÇİLİK FİZİKİ YETERLİLİK SINAVINA HAZIRLIK KURSU İÇİN TIKLAYINIZ


Kısa bir süre önce gerçekleşen 2019/1. ve 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8 bin bekçi alımı gerçekleşecek. Bu alım için yapılan yazılı sınavdan 2019/2 yazılı sınavı iptal edilmiştir. Saat 14.00 da Yapılan 2019/2 Sınavına Giren Adayların Sınavları İptal Olmuştur. Yeniden Sınava Girmekle Sorumlu Olan Adaylar 24 AĞUSTOS Saat 14.00'da Sınava Girecekler. 2019/2 Sınavına Girecek Olan Adaylar Herhangi Bir Sınav Ücreti Ödemeyeceklerdir.
Türkiye geneli bekçi alımı için süreç devam ediyor. Başvuru işlemini başarıyla gerçekleştiren adaylar, 13 Temmuz 2019 tarihinde çarşı ve mahalle bekçiliği sınavına girmişti. Sınavdan 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.
Adaylar bekçilik sınav sonuçlarını, https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet siteleri üzerinden görüntüleyebilecekler.


BEKÇİLİK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?


Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılıyor.
120 dakika sürecek olan sınavda farklı kategorilerden 100 soru sorulacak. Bekçi olabilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. Adaylar sadece doğru yaptıkları puanlar üzerinden değerlendiriliyor. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilememektedir.