BEKÇİLİK - ŞARTLARINDAKİ DEĞİŞİKLİK HAKKINDA

17 Oca 2020 |

BEKÇİLİK - ŞARTLARINDAKİ DEĞİŞİKLİK HAKKINDA

2020 ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMINDA ASKERLİK ŞARTI OLACAK MI?, 2020 BEKÇİ ALIMLARI, 2020 BEKÇİLİK, BEKÇİLİK PARKURU, BEKÇİLİK PARKURU PÜF NOKTALARI

2020 ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMINDA ASKERLİK ŞARTI OLACAK MI ?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında eğitim düzeyinin en az lise mezunu olması gerektiği,  başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak, askerlik ödevini bitirmiş olmak, gibi özel şartlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeplerden dolayı askerliğini tamamlamamış adaylar başvuru yapma şansları yoktu. Şimdi ise 08.11.2019 tarihinde 30942 sayılı resmi gazetede yayınlanan değişikle güncelleme geldi.

 

08.11.2019 tarihinde 30942 sayılı resmi gazetede yayınlanan değişikle net bir şekilde belirtilen,  askerlik ödevini bitirmiş olmak şartı yerine, erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmadığı bilgisinin verilmesi şeklinde değişikliğe gidildi.

Bir adayın birden fazla durumda askerlikle ilişkisi bulunmaz; Erkek adayların, 1111 sayılı Askerlik Kanunu çerçevesinde askerlik ile ilişiği bulunmamak."

 

Kimlerin askerlik ile ilişiği bulunmamaktadır?

  • Askerlik çağına gelmemiş olanlar
  • Askerliğini yapmış olanlar
  • Askerliğe elverişli değildir; çürük kararı alanlar
  • Öğrenci olanlar
  • Tecilli olanlar
  • Askerlikten muaf olanlar
  • Askerlik kaçağı ya da bakaya olmayanlar
  • Askeri mahkemelik olmayanlar

Bu kısımdan da anladığımıza göre 111 sayılı askerlik kanunu çerçevesinde tecilli olan adaylarında askerlikle ilişiği bulunmamaktadır.

Yeni gelen yönetmeliğin açıklamasına göre yeni alım içerisinde adayların askerlikle ilişiği olmadığı yönünde bir belge istenirse askerlik şartının kalktığına dalalettir. 
 
Fakat akademiyi aradığımızda telefonu açan memur arkadaşlar değişikliklerden bir haber olduğu için eski duruma göre bilgi vermektedir. Bir örnek vererek konuyu daha da netleştirmek istiyorum. Akademiyi dönüştürülmüş puan maddesinin geldiği sene arayıp durumu anlattığımda kesinlikle PMYO alımında kullanılmayacak diye üstüne bastıra bastıra söylemelerine rağmen sistem dönüştürülmüş puanı olan adayları kabul etti. Yani memurlar söylemleri ile sistem birbiri ile uyuşmadı bekçilikte de durum bundan ibarettir.

2020 BEKÇİLİK ALIMLARININ SPOR MÜLAKATINA HAZIRLANMAK İSTİYORSAN TIKLA