YENİ BEKÇİ PARKURU ANALİZİ 2022

28 Ağu 2022 | Bekçi

YENİ BEKÇİ PARKURU ANALİZİ 2022

YENİ BEKÇİ PARKURU ANALİZİ 2022 Merhaba bekçi adayları 2022 bekçi alımında dün açıklanan bekçilik fiziki yeterlilik parkurunda bir önceki döneme göre değişiklikler olmuştur.

YENİ BEKÇİ PARKURU ANALİZİ 2022
Merhaba bekçi adayları
 2022 bekçi alımında dün açıklanan bekçilik fiziki yeterlilik parkurunda bir önceki döneme göre değişiklikler olmuştur.

  • Engel tahtasından sıçrama sayısı 6’dan 5 düştü.
  • Ağırlık taşıma etabı 16 metreden 14 metreye düştü.
  • Topa dokunma etabı 9 metreden 5 metreye düştü.
  • Üstten-alttan geçiş engeli 5 engelden 4 engele düştü.
     
    Peki Polis Akademisi bu değişiklikleri neden ve neye göre yapıyor?
  • Öncelikle belirtmek isterim ki yapılan bu değişiklikler zorlaştırmaya yönelik değil, kolaylaştırmaya yöneliktir.
  • Bekçilik yazılı sınavında akademinin beklediği sayıda aday başarılı olmadı. Yani yazılı sınavda 50 üzeri alan aday sayısı beklenilenden daha az olduğu için parkur kolaylaştırılmıştır.
    Bekçilik yazılı sınavını geçen az sayıda aday bari parkurda elenmesin diye kolaylaştırma yoluna gidilmiştir.
  • Başvurunun fazla olduğu parkura girecek adayın fazla olduğu sezonlarda sınavın zorlaştırıldığı, parkura girecek aday sayısının az olduğu zamanlarda ise parkurun kolaylaştırıldığını defalarca gördük ve analiz ettik.

Sınav Tarihinin Çok Yakın Olması
Sınav günlerinin açıklanması ile beraber birçok aday 3 gün sonra sınava girecek. Bu durum adayların hazırlıksız bir şekilde parkur sınavına girmesine sebebiyet vermektedir.

Sezona özel olarak bu dönem kolaylaştırılsa bile gerçekten ciddi bir hazırlık süreci isteyen bu parkur 3-5 günle çözülecek seviyede olmadığından bekçi fiziki yeterlilik sınavına girecek adayların en az %70 i parkurda elenecektir. Bu durumda parkuru geçen adayların Bekçi Olma şanslarını çok artırmaktadır.

Bu mesleği gerçekten isteyip bilinçli bir şekilde erken hazırlık yapan arkadaşlar, tam ya da tam puana yakın seviyeye geldiklerinden parkura 5-10 gün çalışan arkadaşlara göre çok büyük avantaj yakalamışlardır.
Geç kalan arkadaşlara tavsiyem: parkurda yeni olduklarından dolayı; hergün birşeyler öğrenip, öğrendiklerini tekrar ederek daha iyi süreler yapmaya çalışın. parkurdan 1 gün önce bile antrenmana katılın.0,5 sn bile gelişme gösterseniz bu süre sizin kaderinizi belirleyebilir..

Unutmayın! Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başarısızlığın bedelini ömür boyu öderler.