22. DÖNEM POMEM'İN MEZUNİYET HEYECANI

08 Oca 2019 |

22. DÖNEM POMEM'İN MEZUNİYET HEYECANI

22. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni.Yaş şartı sınırının değişmesini isteyen adaylar, yetkililere sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mamak Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Elmadağ Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 22. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni"ne katıldı.

BAKAN SOYLU POMEM MEZUNLARINA NASİHAT ETTİ
Elmadağ Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 22. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni"ne katılan Bakan SOYLU sosyal medya hesapları üzerinden mezunlara mesaj yolladı. O mesajda şunlar yazıyor : " Bu mesleğin hedefi, İYİ POLİS olmaktır. Her şeyden önce iyi polis olacaksınız. Sizlere nasihatim, asla ve asla kanun dışı bir işte olmayın. Vicdanınız size zaten doğruyu fısıldayacaktır."
Bakan SOYLU en son katıldığı Özel Harekat mezuniyetinde de "İYİ POLİS , İYİDİR" sözleriyle polis memuru adaylarına nasihatte bulunmuştu.

"ŞEHİRLERDEN TAMAMEN SİLDİĞİMİZ PKK'YI KIRSALDA DA MAĞARALARIN İÇİNE TIKTIK"
Bakan Soylu, bugün 22. dönem pomem mezuniyetinde yaptığı açıklamada, "PKK ile mücadelede neredeyse sona yaklaştık. Şehirden tamamen sildiğimiz PKK'yı kırsalda da mağaraların içine tıktık." ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı POMEM Mezuniyet Töreni'nde "Trafik cezalarından gelen paralar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal bütçesine gidiyor ve oradan da fakir fukaraya dağılıyor." dedi. PKK ile mücadeleye ilişkin de açıklamalarda bulunan Soylu "Şehirden tamamen sildiğimiz PKK'yı kırsalda da mağaraların içine tıktık." ifadelerini kullandı.
"TRAFİK CEZALARINDAN GELEN PARALAR FAKİRE FUKARAYA DAĞITILIYOR"

Trafik cezaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan BAKAN SOYLU, "Trafik cezalarından gelen paralar Maliye'ye gitmiyor. Birtakım tezviratlar yapıyorlar... Bu trafik cezalarından gelen paralar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal bütçesine gidiyor ve oradan da fakir fukaraya dağılıyor." dedi.

10 BİN YENİ POLİS ALIYORUZ, MÜRACAATLARI TAMAMLADIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında Bugün 6.338 kardeşimiz POMEM'lerden mezun oluyor. Geçen gün de 3200 kardeşimizi mezun ettik. Yaklaşık 10 bine yakın mezunu bu hafta verdik. Şimdi yeni bir 10 bin polis daha alıyoruz. Hemen hemen müracaatlarını tamamladık. 10 bin 500 bekçiyi daha inşallah Şubat ayının sonu itibariyle göreve başlatmış olacağız. Bizim kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bana bir şey söyledi. Vatandaşımız yatarken bekçinin düdüğünü duysun rahat uyusun. Memleketimizin sokaklarını mahallelerini bekçi düdükleriyle inşallah daha güzel hale getireceğiz. son dört yılda mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 74.677 oldu. Aktif görevdeki polislerin üçte biri.' dedi.

YENİ DÖNEM POMEM'DE ADAYLARIN YAŞ ŞARTI TALEBİ VAR
SOSYAL MEDYADAN ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR
Polis olmak isteyen binlerce adayın gözü kulağı POMEM yaş şartı düzenlemesinde. Yaş şartı sınırının değişmesini isteyen adaylar, yetkililere sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışıyor. Adaylar, taleplerini en popüler sosyal medya platformu olan Twitter'da #POMEM32YaşTalebi #BakanSoyludanPomemYaşMüjdesi etiketi ile paylaşıyor. Peki, POMEM yaş şartında son durum ne? Yaş şartında sınır 32 olacak mı?
Pomem başvuru şartları içerisinde en kısıtlayıcı olanların başında yaş şartı geliyor. Polis Meslek Eğitim Merkezleri öğrenci adaylığına başvurmak isteyen adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. 31 Aralık detayı yüzünden 28 yaşındaki bir aday yönetmeliğe göre 30 yaşında kabul ediliyor.
Polis olmak isteyen binlerce genç, polis alımlarındaki yaş şartının esnetilmesini istiyor. Polis olmak isteyen ancak KPSS, yaş veya boy şartı gibi şartlarda takılan adaylar sosyal medya platformu üzerinden bir ara gelerek taleplerini yetkili isimlere iletmeye çalışıyor. Peki, POMEM yaş şartında son durum ne?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı olarak cevaplandırılması için Polis adaylarının sorunlarıyla ilgili bir soru önergesi sunmuştu. Geçtiğimiz günler basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdem; "PÖH ve POMEM alımlarında yaş şartının 32'ye yükseltilmesi için tüm çalışmalarımızı tamamladık" açıklamasında bulunmuştu.
Şimdi adayların gözleri kulakları Bakan SOYLU'dan gelecek iyi haberde.


YAZAN: TUĞBA KOÇ
(ELİT AKADEMİ ANTRENÖRÜ)