21. Dönem POMEM 13 Bin Polis Alımı Mülakat Sınavında Çıkacak Soru Örnekleri

09 Eyl 2018 |

21. Dönem POMEM 13 Bin Polis Alımı Mülakat Sınavında Çıkacak Soru Örnekleri

21. Dönem POMEM 13 bin polis memuru alımı kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ön başvuru sonuçlarının açıklanması

21. Dönem POMEM 13 bin polis memuru alımı kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ön başvuru sonuçlarının açıklanması ile adaylara sınav çağrısı yapılmıştı. Adaylar 3 aşamadan geçecekler. Son aşama olan mülakatta hangi tür sorular çıkacak aşağıdaki bağlantılardan ve resimlerden ulaşabilirsiniz.

Bilindiği üzere ilk aşama olan ön sağlık kontrolü ve evrak teslimi ile başlayacak olan aşamanın ikincisi ize fiziki yeterlilik parkuru olacak. Adaylar son ve en önemli aşamada da mülakata alınacak. Mülakatta çıkacak sorulara dair örnek soruları aşağıdan bulabilirsiniz.

Mülakatta adayların dikkat etmesi gereken çok önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikle kılık kıyafetten tutun, davranışınız, heyecanınız bu aşamada son derece önemli. Bu bakımdan mülakat sorularına göz atmanız az da olsa sizlere fikir verecektir.

Mülakatta yapmanız gerekenler nelerdir?

Öncelikle mülakatta adayın sakin olması çok önemli. Heyecan ve korkularınızdan arınmış olarak rahat bir şekilde sınavın yapılacağı alana girmeniz gerekiyor. Çünkü polis adayı olarak sizden cesaretinize ve heyecanınıza bakacaklar. İçeri ilk girişte sadece baş selamı ile giriş yapmanız faydanıza olacaktır. Karşınızdaki görevlilere efendim şeklinde hitap ediniz. Kıyafet seçimi olarak da resmi kıyafet zorunlu olmasa da şık duracaktır.

Bilmediğiniz soru olursa başka soru çekmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Kendinize güvenin fakat çok da fazla kendinizi bırakmayın. Karşınızdakiler gayet kibar bir şekilde sizi karşılayarak köşeye sıkıştırmadan sohbet havasında size sorular yöneltebilirler.

Karşı taraf ne kadar rahat olursa olsun ciddiyetinizi ve güveninizi koruyunuz. İlk izlenim ve mülakattaki sakin ve güçlü tavrınız çok önemlidir.

Mülakatta ne tür sorular sorulacak?

Daha önce mülakat sınavlarına giren polis adayı mensuplarından edindiğimiz ve sınava girip de elenenlerin görüşleri ile derlediğimiz mülakat sınavı soruları aşağıdaki bağlantıdan ve resimlerden indiriniz. Sorular sizlere fikir verecektir. Sadece genel kültür değil bunun yanı sıra güncel, siyasi bilgiler, Türkiye'nin jeopolitik öneminden yakın tarih, coğrafya vb. tarzda birçok konu olabilecektir. Soru örnekleri için TIKLAYINIZ