2020 POLİS ALIMLARINDA BOY ŞARTI DEĞİŞİYOR MU?

22 Oca 2020 |

2020 POLİS ALIMLARINDA BOY ŞARTI DEĞİŞİYOR MU?

polis olmak için boyun kaç olması gerekiyor, polis alım boy şartı nedir,asker olma boy şartı nedir, polis olma boy şartı değişiyor mu, BOY UZATMA YÖNTEMLERİ, boy uzatmak için ne yapmak gerekir

Pomem,Pmyo,Pöh ve Paem alımlarında adaylar hep boy konusundan müzdarip olduklarını beyan etmektedirler. 2020 PMYO alımında ise gene aynı konudan adayların sıkıntı yaşayacağını düşünmekteyiz. 
 
Bu sebepten dolayı öncelikle akademinin belirlemiş olduğu boy şartını inceleyelim;

Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

Yukarıda belirtilen şartlara uymayan adaylar istisnasız eleneceklerdir.
 
2020 Yılında Boy Şartında Esneme Olacak Mı ?

2019 yılında boy konusundan müzdarip olan adaylar yoğun bir çalışma içerisine girerek bakan SOYLU'ya seslerini duyurdular fakat bakan bey bu konuya sıcak bakmayarak böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmiştir. Bu sebepten dolayı boy konusunda akademinin belirttiği şartlar halen geçerli olup bir esneme yapılmayacaktır.



Bu yazı da boy şartı 1.50 oldu gibi bir şey yok tabi arkadaşlarlar. Bakan beyin bu konudaki son konuşmasını ekledik. Birkaç cm ile elenen adaylar için neler yapılabilir bunlara bakmak lazım. Birkaç milimle birkaç santimle elenen adaylaylar için eklem aralarını açarak postürü dikleştirerek bi kaç cm fark nasıl oluşur bunlardan bahsedeceğiz.

 

Bu sebeple 1-2 santim ile elenen adaylar için neler yapılabilir bunları araştırdık. 


BOYUMUZ UZAR MI?



Eğer yaşınız 20'yi geçtiyse ve büyümeniz durduysa tek bir şey, sizin en hızlı boy uzatma isteğinizi karşılayabilir: doğru postür.

Bunun için de bilinçli şekilde ağırlık çalışın, spor yapın. Postür ve duruş bozukluklarına özen gösterin. 

Kamburluğunuz veya skolyozunuz varsa bunu çözdüğünüzde, biraz kas geliştirip fazla kilolarınızı verdiğinizde daha diri, sıkı, uzun ve güçlü görüneceksiniz.

BOYUMUZUN UZAMASI İÇİN; 

  1. DÜZENLİ VE BİLİNÇLİ SPOR
  2. DÜZENLİ DOĞRU BESLENME
  3. DÜZENLİ UYKU ALIŞKANLIĞI EDİNME






  1. DÜZENLİ VE BİLİNÇLİ SPOR

BOY UZATMA EGZERSİZLERİ NELERDİR?

BARA ASILMA EGZERSİZİ

Haftanın 6 günü boyunca her gün en az 5 dakika bu bara asılırsanız, boyunuza birkaç cm ekleyebilirsiniz. 5 dakikanın tamamını bir anda yapmak zorunda değilsiniz, ancak her asıldığınızda en az 10 saniye asılı kaldığınızdan ve tutuş şeklinizi arada bir değiştirdiğinizden emin olun.

BİSİKLETE BİNİN

Bu yöntemle boy uzatmak için seleyi, bacaklarınızın pedallara ulaşmak için esnemesi gerekeceği yüksekliğe ayarlamalısınız. Çok yükseğe ayarlarsanız da eklemlerinizi incitirsiniz.

'KOBRA' EGZERSİZİNİ YAPIN

Omurganız için fazlasıyla yararlı olan bu egzersiz; aynı zamanda sırtınızı, karın kaslarınızı, kalça arkalarını ve kalçanızı esnetiyor.

VÜCUT ESNEMESİ YAPIN

Eğilirken bacaklarınızı düz tutup ellerinizle ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın. Yavaşça başlayın ve eğilme derecenizi ilerledikçe artırın.

ZIPLAYIN

İp atlayabilirsiniz, basketbol oynayabilirsiniz, ya da bir noktada zıplayabilirsiniz. Egzersiz kemiklerinize ve kaslarınıza yararlı, zamanla boyunuzun uzadığını fark edeceksiniz.


 'KÖPRÜ' EGZERSİZİ YAPIN

Bu basit duruş belinizi güçlendirirken karın kaslarınızı ve kalçanızı sıkılaştırıyor.

YÜZÜN

Yüzme, boyunuzu uzatan egzersizlerin en başında yer alıyor. Suyun içindeyken omurlararası disklerde ve kemiklerdeki yük çok daha az olduğu için eklemleriniz daha kolay hareket eder. Bu da boy uzatmayı kolaylaştırır.


  1. BESLENMEMİZE DİKKAT EDELİM



Boyunuz konusunda dikkat etmeniz gereken diğer bir unsur yeme alışkanlıklarınızdır.

Uzamak istiyorsanız yeterli miktarda kalsiyum, demir ve D vitamini tüketmelisiniz. Buna ek olarak vücudunuzun düzgün çalışmasını sağlayan besinler de almalısınız.



  1. Düzenli uyku alışkanlığı edinme



En önemlisi iyi bir uyku

Sert bir yüzeyde uyumalısınız. Doğru ortopedik yatağı ve ona uygun yastığı seçmeniz önemli.

Uyurken bile daha uzunsunuz. 10 dakika sırtüstü yatmak boyunuza 5 mm ekler. Bunun sebebi omurganın gün içerisinde büzülmesidir, yatınca normal haline döner.

Ancak unutmayın, bu egzersizleri yapmanıza rağmen 25 yaş üstündeyseniz muazzam sonuçlar beklemeyin.