2020 Jandarma Astsubay Alımı (3 bin 500 Sözleşmeli Astsubay alımı)

03 Şub 2020 |

2020 Jandarma Astsubay Alımı (3 bin 500 Sözleşmeli Astsubay alımı)

JANDARMA ALIMLARI HAKKINDA, JANDARMA ASTSUBAY ALIMI YAŞ ŞARTI NEDİR, JANDARMA ASTSUBAY PARKURU

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan söz konusu duyuruda, Jandarma Genel Komutanlığı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere 3 bin 500 sözleşmeli astsubay alınacağı belirtilmiş, 380 kişilik kadın 2992 kişilik erkek kontenjanı ayıracağını duyurmuştu.

Alımlarda ayırca şehit veya vazife malülü eş ve çocukları için de kontenjan ayrıldığı bildirilmişti.




İSTENİLEN MEZUNİYET ŞARTI NEDİR?

  

En az önlisans mezunu olunması istenmektedir.

 

Lisans mezunlarının KPSS 2018 veya 2019 puanlarından en az P3 düzeyinde 60  üzeri puana sahip olmak gerekmektedir. Ön lisans mezunlarının ise 2018 yılı kpss sınavından en az P93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir.



 

Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay alımında KPSS 2018-2019 puanları yer ayrılırken, başvuru yapacak adayların en az önlisans mezunu olması gerektiği, lisans ve önlisans bölümlerinin tamamına başvuru kılavuzundan erişim sağlanabileceği bildirildi.

 

ASTSUBAYLIK YAŞ ŞARTI NEDİR?

 

Yaş şartında ise adayların 27 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir. Lisans üstü eğitimlerden mezun olan adaylar için ise 32 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. 

 

ASTSUBAY BAŞVURULARI TARİHİ

 

Duyurulan 3 bin 500 sözleşmeli astsubay başvuruları 4 Şubat'ta başlayıp, 21 Şubat saat 16.00'da sona erecek.

 

BAŞVURU AŞAMASI

 

Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ''Sonuç Bilgileri'' bölümü altında ''Sonuçlarım'' kısmında ilan edilecektir.

 

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

 

Adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacak (Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.),

Jandarma bünyesine alınacak 3 bin 500 sözleşmeli astsubay alımı için gerekli sınav başlangıç ve bitiş sürecinin Nisan-Mayıs 2020 ayları arasında olması bekleniyor. 

 

FİZİKİ PARKUR HAKKINDA

Adaylar uygulanacak sınavlardan bir tanesi fiziki kontrol, fiziki yeterlilik sınavları olmaktadır. Adayların bu sınavdan en az 60 ve üzeri puana sahip olmaları gerekmektedir. Buna göre fiziki parkur tablosu aşağıda belirtilmiştir.

ŞEHRİNİZE EN YAKIN PARKURA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ