2019 YILI LİSE MEZUNU MSÜ TARİHLERİ AÇIKLANDI

08 Jan 2019 |

2019 YILI LİSE MEZUNU MSÜ TARİHLERİ AÇIKLANDI

2019 YILI LİSE MEZUNU MSÜ TARİHLERİ AÇIKLANDI. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİNE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ´NİN SINAV KONULARI NELERDİR? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesinde,

2019 YILI LİSE MEZUNU MSÜ TARİHLERİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesinde, 2019 yılı içerisinde en az lise mezunu subay-astsubay alımı yapılacak. Adaylar 7 Nisan 2019 tarihinde MİLLİ Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girecekler. MSÜ´nün bu sınavından geçerli puanı alan adaylar, ikinci aşama olan (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) YKS´na girecek ve YKS´da belirlenen baraj puanını geçen adaylar, seçim aşamalarıaa devet edileceklerdir. 

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları 5-27 Şubat 2019 tarihinde yapılacak. Geç başvurular ise 7 Mart 2019 tarihinde alınacak.


MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİNE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

2019 yılında yapılacak olan, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına katılacak adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM´nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar. Sınav ücreti, yayınlanacak olan başvuru klavuzu ile belli olacak. MSÜ´nün sınavı 7 Nisan 2019 Tarihinde yapılacak, sınav sonuçları ise 26 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. Sınav giriş yerleri ise ÖSYM´nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ´NİN SINAV KONULARI NELERDİR?

7 Nisan 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri  Öğrenci Aday Belirleme Sınavı saat 10.15´te yapılacak ve 135 dakika sürecek olan sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. 

TÜRKÇE ............ 40                                

TARİH..................5

COĞRAFYA...........5

FELSEFE................5 

DİN KÜLTÜRÜ.......5

MATEMATİK........40

FİZİK.....................7

KİMYA..................7

BİYOLOJİ...............6

Soru dağılımı yukarıdaki gibi olacak ve toplam 120 sorudan oluşacaktır.




YAZAN: TUĞBA KOÇ
(ELİT AKADEMİ ANTRENÖRÜ)