25. DÖNEM POMEM ÖZEL HAREKAT SINAVINA DAİR DUYURU

31 Ağu 2019 |

25. DÖNEM POMEM ÖZEL HAREKAT SINAVINA DAİR DUYURU

25.dönem pöh bayan alımı oldu peki 2019 yılı içerisinde pomem alımı olacak mı?

BAYAN POLİS ÖZEL HAREKATÇI ALIMI YAPILACAK


Resmi Gazetede yayınlandı. 25. dönem Bayan PÖH alımı olarak gercekçeştirilecek. En az LİSE mezunu olmak şartı aranacak. Tam 500 Bayan PÖH alımı yapılacak.
Gerçekleşecek alımın şartları ileriki bir tarihte yayınlanacak.



Adaylar 25. dönemi pomem alımı olarak beklerken Resmi Gazete 500 BAYAN PÖH alımı yapılacağı duyuruldu. POMEM için hazırlık yapmaya başlayan adaylar arasında 2019 yılı içerisinde POMEM alımı gerçekleştirilecek mi? sorusu yer alıyor.



Geçtiğimiz yıllarda Polis Özel Harekat daire başkanlığı ayrı bir kurum haline getirilmişti. Yani alımları, eğitimleri Polis AKADEMİSİ dışında kendi bünyesinde gerçekleştirilir. Öte yandan Polis AKADEMİSİ bünyesinde gerçekleşse bile 500 kişilik bir kontejan için tek bir okul yeterli olacaktır. İlanı yapılan bayan PÖH alımının POMEM alımlarını etkilemeyeceği kanısındayız. EKİM ayında sözü verilen 10.000 pomem alımının 26. DÖNEM olarak ilana geleceğini düşünüyoruz.




ŞARTLAR HENÜZ BELLİ DEĞİL!


Adayların uzun süredir İçişleri Bakanı SN. SOYLU'DAN şartların değiştirilmesi konusunda talepleri vardı. 

PEKİ BU TALEPLER NELERDİ BİR HATIRLAYALIM;

  • POMEM PÖH alımlarında önceki yıllarda hatalı yaş hesabı mağdurları yapılacak olan polis alımlarında yaş şartının 32 YAŞINI DOLDURMAMIŞ OLMAK olarak düzenlenmesini beklediklerini dile getirmişlerdi. Uzun yıllardır uğradıkları haksızlığın mücadelesini veren yaş mağdurları artık bir çözüm istiyor.
  • BOY şartının düşürülmesini talep eden adaylar da var.
  • KPSS PUANLARI ile ilgili bakanın son açıklamalarından sonra önlisans puanı 65 e düşürülecekse lisans kpss puanı da düşürülmesini talep eden adaylar da var.