POLİS AKADEMİSİNDE ADAYLARI BEKLEYEN SAĞLIK MUAYENELERİ NELERDİR?

21 Nis 2019 |

POLİS AKADEMİSİNDE ADAYLARI BEKLEYEN SAĞLIK MUAYENELERİ NELERDİR?

POLİS AKADEMİSİNDE YAPILACAK MUAYENELER. Polis Akademisinde öğrenciliğe hak kazanan adayların (POMEM-PÖH-PMYO-PAEM-BEKÇİ) sağlık açısından yeterliliklerinin tespiti

Polis Akademisinde öğrenciliğe hak kazanan adayların (POMEM-PÖH-PMYO-PAEM-BEKÇİ)  sağlık açısından yeterliliklerinin tespiti için aşağıdaki muayeneleri yapılır. Aday öğrencinin sağlık taraması işlemleri akademinin belirlediği hastanelerde intibak sürecinde yapılmaya başlar.

 

Aday, mevcut sağlık durumu ile değerlendirilir. Tedavi veya operasyonla düzelebilen patolojilerin, adaylıktan önce düzeltilmiş olması gerekmektedir. Bu tür tedavi ve operasyonlar için muayene tarihinden sonra hiçbir şekilde süre verilemez.


 

 

 

POLİS AKADEMİSİNDE YAPILACAK  MUAYENELER

 

 

 

1) Giriş raporda bulunması gereken branşlar; 

 

a) Endokrinoloji. 

 

b) Nefroloji. 

 

c) Hematoloji. 

 

ç) Gastroenteroloji. 

 

d) Romatoloji. 

 

e) Enfeksiyon Hastalıkları. 

 

f) Kardiyoloji. 

 

g) Göğüs Hastalıkları. 

 

ğ) Genel Cerrrahi. 

 

h) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları. 

 

ı) Ağız ve Diş Sağlığı. 

 

i) Göz Hastalıkları. 

 

j) Üroloji. 

 

k) Kadın Hastalıkları ve Doğum. 

 

l) Ortopedi ve Travmatoloji. 

 

m) Nöroloji. 

 

n) Psikiyatri. 

 

o) Dermatoloji. 

 

ö) Hastane sağlık kurulunun gerekli göreceği diğer branş muayeneleri. 

 

 

 

Not: a,b,c,ç ve d yer alan bölümlerin muayenelerinin ilgili uzman doktor tarafından yapılıp onaylanması, ilgili uzman doktor yok ise dahiliye uzmanı tarafından muayenelerinin yapılması ve onaylanması gerekir.


 

Okullara alınacak öğrenci adaylarında aranacak sağlık şartları;

 

 

 

Okullara alınacak öğrenci adayları, A dilimi sağlık şartlarına uygun olmak zorundadırlar. Bu Yönetmelikte bire bir karşılığı olmayan durumlarda, bu Yönetmeliğin 21 inci maddesi gereği, öğrenci adayının muayenesini yapan hastane sağlık kurulu doktorları, kişinin hastalığının uygun olabileceği dilim hakkında karar verir. B-C-D-E dilimlerinde geçen hastalığı olanlar veya 21 inci madde gereği değerlendirildiğinde hastalıklarının B-C-D-E dilimlerine uyduğuna, A dilimine uymadığına karar verilenler öğrenci olamazlar.

 

Adayın sağlık muayenesi sonucunda Karar hanesine "Öğrenci Olur" ya da "Öğrenci Olamaz" kararı yazılır. Laboratuvar ve diğer test yöntemlerinin sonuçları, muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis, dilim ve karar arasında çelişki olamaz.

 

Öğrenci adaylarına ait giriş raporları ve sağlıkla ilgili diğer belgeleri, sağlık komisyonu tarafından incelenir. Bu inceleme sonucunda; rapordaki laboratuvar ve diğer test yöntemlerinin sonuçları, muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis, dilim ve karar arasında çelişki olmayan durumlarda, öğrenci adayı hakkında tek raporla, "Öğrenci Olur" veya "Öğrenci Olamaz" şeklinde kesin karar verilebilir.

 

Her öğrenci için okulu tarafından sağlık dosyası oluşturulur. Bu dosyada; kan grubu, baskın kullanılan el, ilaç ve benzeri alerjileri belirtilen belgeler ile sağlık bilgi formu, giriş raporu, sağlık raporları, geçirilmiş olan hastalıklara ve tedavilere ait belgeler bulunur.

 

Pomemkurslari.com ailesi olarak siz değerli okuyucularımız için sağlık yönetmeliğini paylaşmaya devam edeceğiz.



SOSYAL MEDYA
HESAPLARIMIZDAN BİZİ TAKİP EDİP;

- POLİS, BEKÇİ ALIMLARI

- ASKER ALIMLARI

- BAŞVURU ŞARTLARI

- BAŞVURU TARİHLERİ

GİBİ GÜNCEL BİLGİLERDEN ANINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ...