PMYO SÜRECİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

09 Haz 2024 | PMYO

PMYO SÜRECİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

BAŞVURU SÜRECİ

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU (PMYO) HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Değerli Öğrenciler,

Polis Meslek Yüksekokulu’nun (PMYO) geçtiğimiz yıllarda yaptığı öğrenci alımlarına dayanarak, sizlerle 2024 yılında yapılması beklenen PMYO giriş sınavları hakkında bilgiler paylaşacağız. Öncelikle şu sorulara yanıt vermeyi amaçlıyoruz: PMYO nedir? Kimler PMYO öğrencisi olabilir? PMYO öğrencisi olmanın şartları nelerdir? PMYO öğrencisi olmak için neler yapmalıyız? PMYO öğrencisi olmak isteyen adayların dikkate alması gereken hususlar nelerdir? Bu konularda sizleri bilgilendirerek başarı yolculuğunuzda size rehberlik etmeyi hedefliyoruz.

PMYO Nedir?

PMYO, iki yıl süreyle yatılı eğitim veren, ücretsiz, üniformalı, barınma, sağlık, yemek ve diğer ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan, Emniyet Teşkilatına memur yetiştiren bir meslek yüksekokuludur. Eğitim-öğretim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması verilir. Aday memur olarak atanabilmek için öğrencilerin öğretim sürecini tamamlamaları ve eğitim sonrası Başkanlıkça belirlenen sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

Kimler PMYO Öğrencisi Olabilir?

PMYO öğrenci alımına dair açıklamalar yayımlandığında belirtilen yaş aralığında olan, gerekli şartları taşıyan, en az lise mezunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler PMYO öğrencisi olabilirler.

PMYO Öğrencisi Olmanın Şartları Nelerdir?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
c) ÖSYM’nin 2024 yılında yapacağı TYT sınavından en az 250 ham puan almış olmak
d) Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için bu puan 200 ham puandır
e) Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşına girmiş ve 26 yaşından gün almamış olmak.
f) Erkeklerde en az 167 cm, kadınlarda en az 162 cm boyunda olmak.
g) Kadın ve erkek adaylarda 18-27 beden kitle indeksi aralığında olmak.

PMYO Öğrencisi Olmak İçin Neler Yapmalıyız?

2024 yılında beklenen 2.500 PMYO öğrenci alımı için, ilk olarak ÖSYM’nin yapacağı 2024 TYT sınavına katılmanız ve sınavlara sıkı bir şekilde çalışmanız gerekmektedir. Elde edeceğiniz puan ile sınava katılma hakkı kazanacak ve bir sonraki aşama olan Fiziki Yeterlilik Parkuru için hazırlıklara başlayacaksınız.

PMYO Öğrenci Adaylarının Dikkate Alması Gereken Hususlar Nelerdir?

PMYO öğrenci adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli husus, TYT ham puanında 250 puanın üzerine çıkabilecek şekilde sınav hazırlığı yapmaktır. Ancak yazılı sınav kadar önemli olan diğer bir husus da fiziki yeterlilik testine hazırlıklı olmaktır. Tecrübelerimize dayanarak siz değerli öğrencilere önerimiz, kadın ve erkek adayların aylar öncesinden PMYO parkuru için çalışmalar gerçekleştiren kurslara katılmaları ve kondisyonlarını artırmalarıdır.