19. DÖNEM ÖZEL HAREKAT SIKÇA SORULAN SORULAR

Sayfa Ziyaret Sayısı
2698

19. DÖNEM ÖZEL HAREKAT SIKÇA SORULAN SORULAR

8 Eylül 2018,Cumartesi 19. DÖNEM ÖZEL HAREKAT SIKÇA SORULAN SORULAR

1- 1989luyum başvurabılıyormuyum?
Cevap : 28 yaşından gun almamanız gerekır

2- Dövme var sorun olur mu?
Cevap : vücudun neresinde olursa olsun her türlü kalıcı dövme ve benzeri kalıcı uygulamaları olanlar elenir.

3-Vucumda ız var engel olur mu?
Cevap :Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir. Bu temel noktalarda sıkıntı olmayanlar rahatlıkla Ön Sağlık Testi ni geçerler..

4-Ortaokul okuyorum yada lıse okuyorum katılabılrmıym?
Cevap : Hayır katılamazsınız mezun olmak zorundasınız.

5- Unıversite okuyorum katıalbılrmym?
Cevap : Evet katılabılrsınız.

6-Sıteye ulaşamıyorum başvurular kapandımı?
Cevap : Hayır kapanmadı sıtede yogunluk var sureklı deneyın.

7- Dişlerimde tel var sorun olur mu ?
Cevap : Pomem Ön Sağlık Testi aşamasında; ortodonti (tel) tedavisi olanlar kabul edilir. Ön dişler sağ üst 1, 2, 3 - sol üst 1, 2, 3 - sağ alt 1, 2, 3 - sol alt 1, 2, 3 eksiksiz ve protezsiz olacak. Ön dişlerde eksik ya da protezle düzeltme tespit edildiği takdirde adaylar elenir.

8-Tırnak yıyorum veya faça var elenırmıyım ?
Cevap : kollarında ve ellerde kendi kendine zarar verme sonucu veya isim ya da şekil çizmek yoluyla oluşmuş izlerin ve tırnak yeme alışkanlığı olanlar elenir.

9- Boy sınırı nedır ?
Cevap : Erkekler 1.67

10- Lens sorun olur mu ?
Cevap : Görme ve diskromotopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmez. (Yani lensle mülakatlara ve sağlık raporuna giremezsiniz.)

11- Görme bozuklugum var sorun olur mu?
Cevap : Tek göz 2 dereceyi geçmemek kaydıyla iki göz toplamı 4 olacak. ) Hipermetrop
için 1 dereceyi geçmemeli.

12- E DEVLET NEDİR ??
Cevap : Tüm resmi işlerinizi takip edecegınız resmı sıtedır.

13 - E DEVLETI NERDEN NE KADARA ALIRIM?
Cevap : PTT'den 1 tl'ye.

14-Başvuru ucretlerı hangı bankaya yatacak?
Cevap : Vakıf ve Halkbankası.

15- Fiziki yeterlılık belli mi nasıl olur?
Cevap : Fızıkı yeterlılık suan bellı degıl ama umut edıyoruz kı pomem gıbı olsun.

16- Fızıkı yeterlılık ıcın parkura gıtmek gereklımı?
Cevap : Bence mutlaka ama mutlaka gıdılmelı.

17- İşitme engelliyim sorun olur mu?
Cevap : Bence kesınlıkle olur cunku bır operasyonda en ufak sesı dahı duymak zorundasınız..

18- Parkuru kaç sanıyede yapmalıyım?
Cevap : 40 sn tam puan. 48 sn eleniyor.

19- Nasıl başvururum..
Cevap : basvuru.pa.edu.tr sitesinden e devlet ile.

20- Başvuru formunu yanlş doldurdum ne yapmalıyım??
Cevap : Daha sonra tekrar guncelleme yapabılrsınız.

21- Barkod numarasını almadım yazdır demedım sorun olur mu ?
Cevap : hayır olmaz.

Hazırlayan : Ahmet KILIÇ.